Facebook Home

2013.04.11. 13:49

Annyi találgatás volt az utóbbi időben arról, hogy mi lesz a következő lépése a Facebook-nak, hogy a pletykák a hivatalos sajtótájékoztatók ellenére is egy új Facebook telefon kialakítását hangoztatták. Mindenesetre nem tévedtek olyan nagyot: egy hete bemutatták a telefonokra fejlesztett új kezelőfelületet, a Facebook Home-t.

A kezelőfelület telepítéséhez Android rendszert futtató mobiltelefonra van szükség, amely maximum 1280×768 képpontos kijelzővel rendelkezik, illetve telepítés előtt a már meglévő Facebook alkalmazást törölni kell. A kérdés felmerült az Apple termékek használóiban: vajon iOS-ra is egyszer kompatibilis lesz az új kezelőfelület? Egyelőre azt mondanánk, hogy nem, mivel Zuckerberg azt nyilatkozta, hogy ugyan jó kapcsolatokat ápolnak az Apple, ám az iOS egy olyan zárt rendszer, amely nem eléggé testre szabható a Home telepítéséhez.

Mi a célja a Home-nak?

A promócióban megfogalmazott küldetése az, hogy attól a pillanattól, hogy bekapcsolod a telefonod, a barátaid megosztásait, posztjait, üzeneteit láthatod és követheted percről-percre. Ezzel soha egy értékes pillanatot sem veszítesz, hiszen folyamatos közvetítésben figyelheted, hogy mi történik ismerőseiddel. Amennyiben kilépsz az alkalmazásból, és egy másikat kezdesz használni, akkor sem kell megijedni: a Home-mal más alkalmazások futása alatt is tudod folytatni a megkezdett beszélgetéseket barátaiddal.

Felmerül a kérdés: akarom-e követni a barátaimat pillanatról pillanatra minden áldott alkalommal, amikor feloldom a telefonomat? A Facebook rajongók egyértelmű válasza az, hogy igen, és ez a nagyszerű kezelőfelület (mely nagyon szép kialakítású) kielégíti az információéhségüket. A kissé kétkedőbbek a Facebook függőség növekedésének lehetőségét látják a kezelőfelület megjelenése mögött.

facebook-home1.jpgForrás: facebook.com/home

Alapvetően ez egy nagyszerű lépés, hiszen a Facebook a mindennapjainkhoz már hozzánőtt az okos telefonon lévő alkalmazásokon keresztül, és a Home csak erősíti azt, hogy a telefon aktiválásának első pillanatától kezdve folyamatosan elérhetőek legyünk ezen a platformon.

Hogy ez mennyire fogja megváltoztatni a felhasználói szokásokat, az majd ki fog derülni a letöltések illetve a folyamatosan online felhasználók számából, de előre nem megjósolható. Mint ahogy az sem, hogy hány iPhone tulajdonos fogja ott hagyni az Apple-t egy Androidos rendszerű telefonért, hogy használhassa a Facebook Home kezelőfelületét.

Írta: 

Novák Rebeka

Forrás:

https://www.facebook.com/home

http://szifon.com/2013/04/07/a-facebook-home-es-az-ios/

http://www.telefonguru.hu/hir/Hoppa_letoltheto_a_Facebook_Home!_2013-4-8

A bejegyzés trackback címe:

https://socialnetworks.blog.hu/api/trackback/id/tr685216313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása