Hashtag már a Facebook-on is

2013.06.21. 18:00

A fejlődés alapja a folyamatos újítás és innováció, még akkor is, ha csak átvesszük a versenytársaktól a technológiát. Akármerre vizsgálódunk, ha megjelenik egy új alkalmazás, egy új szoftver, biztosak lehetünk benne, hogy előbb vagy utóbb elterjed (amennyiben van rá kereslet, persze).

Mostanában jelent meg a Facebook-on a hashtag elnevezésre hallgató eszköz, mely nem új keletű, hiszen a Twitter, Flickr, Tumblr felhasználók már régebbről is ismerhetik. A Facebookon regisztráltak egy része már régebben is használta ezt a funkciót, bár ez akkor még nem működött. A kezdőknek a Facebook hashtag újdonság lehet, hiszen eddig nem volt „#” jel a sem postokban, sem a hozzászólásokban. Mégis mire való ez az újítás?

Arra alkalmas, hogy egy bizonyos témáról, ami érdekel minket, és amire szeretnénk irányzottan rákeresni, arról egy több felhasználó által folytatott beszélgetésfolyamot láthassunk magunk előtt. A témák szerinti beszélgetések és posztok csoportosításával így egy tökéletes rendezettséget kapunk, sokkal gyorsabban és hatékonyabban találunk rá azokra a témákra, amelyekben érdekeltek vagyunk. Nap mint nap olvasgatjuk mások postjait, s ezentúl ha meglátunk az egyikhez egy címszót „#”-el  írva, tudjuk, hogy arra rákattintva egy hírfolyam jelenik meg, ugyanarról a témáról.

g.jpg

Minél jobban pontosítjuk a címszavakat, annál biztosabb, hogy azt a hírfolyamot érjük el, amelyre szükségünk van. Például ha annyit írunk be, hogy #sziget, még nem valószínű, hogy kijön a Sziget Fesztiválról a beszélgetésfolyam, ám #szigetfesztival-t beírva már megjelenik. Természetesen csak azok, melyekben szintén ott van ugyanaz a címszójú hashtag.

Érdemes próbálgatni, hiszen időt nyerünk vele és a világ bármely területéről származó postokat elolvashatjuk arról a témáról, ami érdekel minket. Ám a címszavakat ékezet nélkül kell megadni és legtöbbször angolul, hogy azok egyezzenek világszerte. Nektek mi lesz az első, amire rákerestek? :)

Írta:

Csökönyi Regina

Források:

http://index.hu/tech/2013/06/13/mar_hashtag_is_van_a_facebookon/

http://kutyu.hu/cikk/2013/06/13/vegre_jon_a_hashtag_facebookra

A bejegyzés trackback címe:

https://socialnetworks.blog.hu/api/trackback/id/tr945370449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása