Google – egy álom vált valóra…

Ez a móka a „really advanced search” (igazán speciális keresés) néven futott még 2012-ben. Az „advanced search”-t (speciális keresést) mindenki ismeri, szűkíteni lehet a keresés eredményét több információ megadásával. A speciális változatnál a keresési opciók között megtalálható volt a „szavak, melyek majdnem, de nem teljesen hasonlóak”; „rímelő szlengek”; „célzások” is.  Idén a Google maps-et változtatták át egy kalózos kincskereső térképpé, melyet (a történet szerint) egy kevésbé ismert kalóznál találtak az Indiai óceánban folytatott expedíció közben. Ti találtatok kincset az X alatt? J
Emellett gondolom mindenki kipróbálta az új „Google Nose”-t is, a „the new scentsation in search” – a Facebook-on látható felháborodó és összeesküvés-elméletes posztok után levontam a következtetést: bizony nem mindenkinek esett le a poén.

letöltés_1.jpgForrás: google.com

Linkedin – akiket ismerhetsz…

A LinkedIn igazán megviccelte a „People you may know”-ra kattintókat – a lehetséges ismerősök listája ugyanis nem akárkikből állt: ott volt Hemingway, Robin Hood, Watson, vagy éppen Heisenberg is.

s-LINKEDIN-APRIL-FOOLS-DAY-PRANK-large300.jpgForrás:linkedin.com

Seamless.com

Amikor kiválaszthatod, hogy milyen futár szolgáltassa házhoz a megrendelt ételt, az bizony nagy csábítás. A korántsem gyanakvást ébresztő március 31-ei videó feltöltés a „Deluxe Delivery”-t reklámozza, ahol a meleg, finom menüt az általunk választott nagybetűs Adonisz, vagy Szupermodell hozza nekünk házhoz.  A visszajelző kommentek alapján egyértelműen tetszett a közönségnek ez az eredeti áprilisi tréfa.

Tesco

Nem hagyhatjuk ki a Tesco hoax-át sem: április elsején bejelentették, hogy az új 3D-s Food Printer megérkezett! a Tesco CEO egyszerű példával magyarázta a történteket – miért ne kaphatnánk ételt a nyomtatóból, amikor a hűtőből jeget is vehetünk elő jeget.

tescoaprilfoolfinal.jpgForrás: tesco.com

Írta:

Novák Rebeka

Források:

http://mashable.com/2013/03/31/google-april-fools-2/

http://www.huffingtonpost.com/2011/04/01/linkedin-april-fools-day-prank_n_843463.html

http://metro.co.uk/2013/04/01/april-fools-day-2013-a-round-up-of-the-best-jokes-and-hoaxes-3566543/

A bejegyzés trackback címe:

https://socialnetworks.blog.hu/api/trackback/id/tr645190587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sir Nyű 2013.04.04. 21:57:15

Izé, a huffpostos link két éves...
Jó vicc!
süti beállítások módosítása