I am Nikon – és Te?

2012.11.29. 15:32

A Nikon a sok profi fényképészi kritika után úgy döntött, hogy felveszi a kesztyűt, és egy egész Európán átívelő marketing kampányt indított el az egyszerű, de nagyszerű „I am Nikon” szlogennel.  Ez természetesen kapcsolódik a vállalat fő mottójához, ami az „At the heart of image” („A kép szívében”), hiszen a kép szívében megtalálhatod bármelyik önmagadat, lehetsz Te éppen Marco Polo, Jamie Oliver vagy éppen Don Juan is; persze mindehhez egy Nikon fényképezőgépen keresztül vezet az út, hogy megörökítse életed különleges pillanatai.

nikon_1.JPG

A kampány lényege (ahogy ezt egy videóban el is mondják a kampány készítői, a Jung von Matt reklámügynökség), hogy az embereket közelebb hozzák egymáshoz, hiszen manapság már nem csak magunknak, egy szűk családi körnek készülnek a fotók; sokkal fontosabb lett az interneten történő megosztás és az így elért önkifejezés. Ezért is fontos az, hogy az ebben a kampányban szereplő fényképezőgépek egy egyszerű gombnyomással készítik el a jobbnál jobb képeket, hogy az ember egyetlen pillanatról sem maradjon le. 

nikon2.JPG

A kampány nem titkolt célja, hogy a Nikon eddigi közönségét egy szélesebb körre cserélje, így a Nikon ne csak a professzionális fotózás egyik biztos pontja legyen, hanem a mindennapok pillanatainak megörökítője is.

A reklám videó gyönyörű képekkel dolgozik és egyszerűen közli üzenetét: egy Nikonnal a kezünkben nem maradunk le semmiről, mi lehetünk a nagy pillanatok főszereplői, lépéseinket bármikor egyszerűen megörökíthetjük, felfedezhetjük mellette az igazi ízeket, érzéseket; mellette felfedezhetjük a világot és benne önmagunkat is.

A 2010 óta futó kampány (Angliából indult, hazánkba most érkezett meg) sikerességét mi sem bizonyítja jobban, minthogy 2011 októberében Tokióban elnyerte az Euro Effie arany díját, továbbá hatalmasat nőtt a márka ismertsége mintegy 112 európai országban, élen Németországgal, ahol 37%-kal ismerték többen a Nikon-t a kampány végére.

nikon3.JPG

Írta: Novák Rebeka

Források:

http://www.nikon.com/news/2011/1014_euro_effie_awards_01.htm

https://www.youtube.com/watch?v=Ss46psbj1tc

http://www.jvm.com/

http://theinspirationroom.com/daily/2010/i-am-nikon/

A bejegyzés trackback címe:

https://socialnetworks.blog.hu/api/trackback/id/tr524937922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása