Mint az idei év egyik legnagyobb filmes eseményét, az Oscart hatalmas érdeklődés és találgatás övezi – az offline és a közösségi média világában egyaránt. Mindenki próbálja megelőzni a február 24-én tartott 85. gála eredményeit és kikalkulálni, hogy kik a legesélyesebbek a legjobbaknak járó arany szobrocska átvételére.

Az Oscar honlapja ugyan klasszikusan felépített, de van néhány újítás is: a nyitás a fiatalok fele, mely régi célja a ceremóniának, itt is érződik: az úgynevezett "Oscar Buzz"-t figyelemmel követhetjük Twitter-en, Facebook-on, sőt a „Join the Conversation” feliratok is arra ösztönöznek minket, hogy tegyük meg tétjeinket, tippeljünk arra, hogy mi fog történni a hétvégén. Nem csak a közösségi médiát használják az ABC csatornával (az Oscar hivatalos csatornája) együtt a tömegek megszólaltatására, hanem betörtek a mobilalkalmazások köreibe is. Itt a legfrissebb képeket, videókat és híreket követhetjük a nap 24 órájában.

jsdhn.pngForrás: oscars.com

Így összességében rengeteg bejegyzés, megosztás, írás keletkezik a témában, ami nem csak a fanatikusokhoz, hanem a több millió érdeklődőhöz is eljut. A „My picks” nevű alkalmazás is hozzájárul, ahol mi választhatjuk ki az általunk legesélyesebbeknek gondoltakat, és barátainkkal is versenyezhetünk, hogy kié lesz a több helyes találat.

sdhf.pngForrás: facebook.com

Ezt a tömeges információt méri fel folyamatosan a Brandwatch és a The Credits együttműködéséből született adat vizualizáció, a Social Oscars. Innen megtudhatjuk, hogy a hétköznapi emberek és a kritikusok latolgatásaiból mely színészek/színésznők és filmek állnak nyerésre. A gyönyörű megjelenés mellett a statisztikák is relevánsak és könnyen értelmezhetőek, átláthatóak. Kíváncsian várjuk a vasárnap éjjelt, amikor is megtudhatjuk, hogy a közösségi média eredményei mennyire relevánsak az igazi nyertesekkel szemben.

jsdfnay.pngForrás: labs.brandwatch.com/oscars/

 Forrás:

http://www.ontheredcarpet.com/Oscars-2013:-Oscar-social-media-links--includes-Seth-MacFarlane-and-dad/8949044

http://technorati.com/entertainment/film/article/can-social-media-predict-oscar-winners/

http://www.facebook.com/TheAcademy

https://twitter.com/theacademy

Írta:

Novák Rebeka

A bejegyzés trackback címe:

https://socialnetworks.blog.hu/api/trackback/id/tr735098859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása