Érkezik a Facebook Gift

2012.11.22. 14:54

A Facebook legújabb szolgáltatását a Gift-et (ajándék) egyelőre még csak Amerikában érhetik el a „kiválasztottak”, hiszen még a teszt-fázisban tart. De mit is takar ez az új funkció? Kinek jó, és miért?

A Facebook még májusban vásárolta meg a Karma ajándékozó applikációt, 80 millió dollárért, ami az Instagram adaptálása után a második legnagyobb szerzeményük. Az e-kereskedelem térnyerése a közösségi oldalt is megfertőzte, így született meg a „Gifts”, melyen keresztül valós dolgokkal ajándékozhatjuk meg ismerőseinket születésnapjuk, évfordulójuk, vagy más jeles események alkalmából. Az ajándékokat ráadásul úgy juttathatjuk el, hogy ki sem kell mozdulnunk, sőt, még csak a címet sem kell tudnunk, mivel azt az ajándékozottnak kell megadnia.

Facebook-Gifts-2.jpg

Forrás: http://mashable.com/

Örülünk Vincent? Igen, mert ez egy kényelmes, trendi, mégis figyelmes gesztus. Kiváltképp azoknak kedvez, akik nem szeretnek „hagyományos módon” vásárolni, színek között válogatni, vagy éppen felelősséget vállalni a saccolt ruhaméretekért, ugyanis ezeket is az ajándékozott adhatja meg.

Hogyan működik?

gifft.jpg

Forrás: https://www.facebook.com/

A „Gift”gomb ismerősünk idővonalán lesz megtalálható, a bejegyzés, és a fénykép fül mellett. A felületre kattintva válogathatunk a (jelenleg több mint 100 márka) rendelkezésre álló termékeiből, vagy online utalványaiból, plusz üdvözlőlapot is mellékelhetünk személyes üzenetünkkel. Miután megnéztük hogyan fog kinézni a kis „pakkunk”, postázhatjuk is.

A meglepetésről e-mailben is értesül az ünnepelt, valamint ha úgy állítottuk be a feltételeket, az ajándék publikussá válik a Time line-ján is. Nem kell aggódni, az árról csak mi fogunk tudni, amit bankkártyával kell átutalni. Az applikációt már mobiltelefonra is kifejlesztették.

ios gift.png

Forrás: http://mashable.com/

 

Amennyiben az ajándékozott nem nyitja ki, ill. nem adja meg a címét, hogy megkaphassa a Facebook segítségével küldött ajándékot (ami valljuk be Magyarországon elég esélyes), úgy az összeget automatikusan visszautalják az ajándékozó számlájára.

A Facebook persze részesedést kap a fizetendő összegből, továbbá plusz egy funkció, amiért nem kell elhagyni az oldalt egy percre sem. Érdemes viszont átgondolni a dolgot; hova lesznek a csillogó szemek? A személyes ajándékozás öröme? Mi magunk jobban örülnénk egy Facebook Gift-nek a barátainktól, mint egy személyes köszöntésnek? Minden esetre kíváncsian várjuk a fejleményeket a hazai megjelenés után!

Írta: Jeszti

Forrás:

https://www.facebook.com/help/510469902314404/

http://socialtimes.hu/articles/2012-09-28/a-facebook-segit-az-ajandekozasban-itt-a-gifts

http://bizline.hu/a-facebook-fejest-ugrott-az-e-kereskedelembe

 

A bejegyzés trackback címe:

https://socialnetworks.blog.hu/api/trackback/id/tr464920019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása