Megérkezett az a funkció, ami megmentheti az oldalak bejegyzéseit a süllyesztőbe süppedéstől: az eddig csak a Facebook fejlesztők (Facebook developers) által látott és tesztelt „Pages Feed” megjelent a mindennapi felhasználóknál is.

Az opciót a hírfolyamunk mellett bal oldalon találhatjuk meg, az oldalak menüpont alatt.

pagesfeed1.JPG 

Ezzel az előző posztunkban említett veszély, miszerint az oldalak állapotfrissítései nem érik el az oldal rajongóit, már kevésbé tűnik baljóslatúnak. Bár a megoldás nem tökéletes: a „Get notifications” és ez sem hozza azt poszt láthatósági arányt, ami még a Facebook elterjedésének kezdetén volt.

Az az algoritmus, ami alapján a Facebook válogatja a posztokat a hírfolyamunkra (közeli ismerősök, frissen kedvelt, többször látogatott oldalak posztjait jeleníti meg), elvileg azért lett bevezetve, hogy hírfolyamunk ne legyen zavaró és átláthatatlan, ugyanis pár száz ismerőssel az másodpercenként változna. (Természetesen a bejegyzések szűrése a promoted posztok térnyerését is segítette.)

Ha valakit érdekel, az alábbi linken megnézheti, hogyan is változna a hírfolyam percről percre, ha nem szűrné azt le az algoritmus. Erre a linkre Tom Waddington (dizájner és fejlesztő) talált rá. Idő közben felmerült, hogy ez egy újabb fejlesztés előszele lehet, azonban a Facebook állítása szerint ez csak a régi link, amire még nem alkalmazták a szűrőt.

pages feed2.jpg

Azonban annyi biztos, hogy azok a felhasználók, akiket érdekelnek a márkák státuszai, megosztásai, nyereményjátékai, azoknak most megvan a lehetőségük arra, hogy csak az általuk kedvelt oldalak posztjait nézegessék a hírfolyamukon („pages feed”), ugyanúgy, mint az ismerőseik bejegyzései által kialakított „news feed”-et.

Írta: Rebeka

Források:

http://tom.waddington.me/blog/2012/11/12/see-everything-in-your-facebook-news-feed/

www.facebook.com

A bejegyzés trackback címe:

https://socialnetworks.blog.hu/api/trackback/id/tr154914411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása