Az új facebook

2011.09.30. 17:01

Mostanra mindenkit elért a Facebook új felhasználói felülete, kinek tetszik, kinek nem. De figyelve a felhasználói reakciókat, inkább az utóbbiak vannak többségben. Mikor utoljára frissítették a designt, a céges oldalakat is megváltoztatták, igaz pár hónappal a felhasználói profilok után. Úgy gondoljuk, most is ez fog történni.

Sajnos egyelőre az új elrendezés csak problémákat hozott ránk, ugyanis:

1.    Nagyobb képek…csak a márkáknak nem
A felhasználók által feltöltött képek mostantól nagyobb méretben jelennek meg a falon, kivétel a céges oldalaknál, ugyanis ezek a fotók megmaradtak az eredeti méretnél. Ez az újítás szinte teljesen eltünteti fotóinkat az átlag felhasználók elől.

2.    Hírfolyam
Az oldal jobb felső sarkába felkerült egy mini hírfolyam, ami a „kevésbé fontos” eseményeket tartalmazza, automatikus görgetéssel. Természetesen a brand oldalak bejegyzései alapértelmezésben itt kötnek ki, szinte elveszve látogatóink elől.

3.    A „megosztások megtekintése” funkció alapvetően zseniális lenne számunkra, ugyanis megmutatja, hogy kik azok a felhasználók, akik megosztották saját falukon a mi tartalmunkat. A probléma csak az, hogy ehhez a felhasználó falának publikusnak kell lennie, alapértelmezésben pedig nem így van beállítva…

Fontos azt is megjegyeznünk, hogy ezentúl olyan felhasználók is interakcióba léphetnek (post és komment írás) oldalunkkal, akik nem rajongóink. Ez kétélű kard, hiszen egyszerűen növelheti közönségünket, de visszatartja oldalunk növekedését, valamint megkönnyíti az oldal spammelését és a trollkodást.
Hogy mennyire rossz a helyzet? Túléltünk már rosszabbat is! Mi itt a cégnél kifejezetten izgatottak vagyunk az új funkciók láttán, melyekre máris kidolgoztunk új módszereket. A jövőben minden erőnkkel azon leszünk, hogy ügyfeleink oldalai ne csak az oldalsó hírfolyamba, hanem a fő hírek közé is bekerüljenek!

U.I.: Reméljük már mindenki beszerezte oldalaihoz a szükséges SSL tanúsítványokat! :-)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://socialnetworks.blog.hu/api/trackback/id/tr843268087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása