Vine, az új videómegosztó

2013.01.28. 10:52

Múlt csütörtökön olvashattunk a Twitter blogján egy új eszközről, ami mobilon nyújt plusz szolgáltatást az arra vágyóknak: megjelent az új alkalmazás, a Vine az App store-ban. Az iPhone-ra és iPodra is ingyenesen letölthető alkalmazás a videómegosztást korszerűsítette – ahogyan a tweeteknél is, itt is rövidített formában (6 másodperc alatt) lehet vágott videó pillanatokkal elkápráztatni közönségünket, megosztani barátainkkal életünk történéseit.

vine.png

Forrás: Vine.co

A Vine örömmel tudatta azt is, hogy hasonló céljaik és értékeik miatt a Twitter teljes mértékben elfogadta az új alkalmazást, így a Twitter részévé vált – hiszen mindkettő közösségi hálónak az a célja, hogy a felhasználóik számára könnyebbé tegye a tájékozódást a világ történéseiről.

A lényegre törés, a rövidítés a lényeg: a hosszabb videókból szerkeszthetünk pár másodperces vágásokat. Ezek a vágott videók, amik lehetőséget adnak most már hangi és képi megjelenítésre is, leginkább a gif-ekre hasonlítanak, és ezzel rengeteg lehetőséget nyitnak meg nem csak a hétköznapi felhasználók, de a márkák, cégek előtt is. A reklámok, hirdetések teljesen más megközelítését forszírozza, mely vérfrissítés nagyon jót tehet a közösségi médiának.

A Vine-t, attól függetlenül, hogy a Twitter része, Twitter account nélkül is használhatjuk, bár tény, hogy egyszerűbb regisztrált felhasználók dolga. Milyen posztok is születtek elsőként a Vine-on? A GAP, az NBC news és a SimonSchusterCA is máshogy közelítette meg az első Vine bejegyzésüket: a GAP egy reklámmontázst csinált, az NBC egy vergődő delfinről adott hírt, a SimonSchusterCA pedig a cég kabaláját kamerázta le minden oldalról. Mindegyiket megosztották tweet-ként is, és a posztok meglepő sikert arattak a követők körében.

Hogy ez az újdonság ereje, vagy egyszerűen a vizuális megjelenés tényleg ennyivel erősebb interakciót vált ki, nem tudhatjuk; egyelőre csak az biztos, hogy a Vine nem fog itt megállni, idővel és további fejlesztésekkel pedig egy élhető közösségi hálózattá válhat.

blö.png

Forrás: Vine.co

Források:

http://blog.twitter.com/2013/01/vine-new-way-to-share-video.html

http://vine.co/blog

Írta:

Novák Rebeka

A bejegyzés trackback címe:

https://socialnetworks.blog.hu/api/trackback/id/tr935047929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása