Még a karácsonyi ünnepek előtt szeretnénk egy kicsit visszatekinteni az advent időszakára, mivel is melengették meg szívünket idén a vállalkozások a közösségi médián keresztül.

Sok kiterjesztett karácsonyi kampányt láthattunk, és rengeteg újdonsággal próbálkoztak a cégek is: reklámok tömkelege, Facebook applikációk, nyereményjátékok; de számomra az igényes jótékonysági kampányok voltak az idei év legértékesebb ajándékai.

Szerencsére az adománygyűjtők is rádöbbentek, hogy sok embert meg lehet szólítani a közösségi hálón keresztül, akik lehet, hogy szívesen segítenének, de nem rendelkeznek elegendő információval. Így örömmel láttam, hogy például a Baptista szeretetszolgálat Cipősdoboz akcióját több ezren figyelik, követik Facebook-on, és így 33 ezer gyermek örülhet a fa alatt tornyosuló ajándékdobozoknak.

Kicsit más téren, de a Marks and Spencer angol üzletlánc is példamutatóan kezelte a karácsonyt a közösségi médiában és a TV reklámjaiban is: sehol nem találkozunk a szeretet ünnepének ömlengős idézeteivel, kiscicákkal, kisbabákkal; és mégis a karácsony szele megérint minket. Hogy hogyan csinálják?

Nagyszerű módon ünnepelték az egy millió rajongójukat Facebook-on: minden felhasználó kap egy penny-t, és egy alkalmazáson keresztül eldöntheti, hogy milyen jótékonysági szervezethez menjen a része. Aztán egy videó formájában meg is köszönik a vásárlóiknak márkájuk iráni szeretetüket; ők maguk rakják ki az egy millió egy penny-sből a köszönő feliratot, mely most a Marks and Spencer borítóképe.

Névtelen.png

YouTube csatornájukat pedig folyamatosan frissítik: hol karácsonyi dekoráció ötletekkel látnak el minket, hol pedig a főzésben segítenek. Összetettségével és közvetlenségével a M&S elérte azt, hogy a mindennapokban is az ő oldalukat keressék fel a nők, akármilyen tanácsra, ötletre van szükségük.

Mi is készülődjünk, csomagoljunk, végezzük el az utolsó simításokat, és várjuk együtt családunkkal, szeretteinkkel a Szentestét. Kicsit kapcsoljuk ki a számítógépet, hagyjuk, hogy az okostelefonunk a sarokban csendben rezegjen, és inkább élvezzük ki az együtt töltött pillanatot.

Blogunk a két ünnep között újból visszatér, addig is szeretnénk Nektek áldott karácsonyi ünnepeket kívánni ezzel a méltán népszerű reklámmal! :)

 


Írta: Novák Rebeka

Források:

http://www.facebook.com/MarksandSpencer?fref=ts

http://www.facebook.com/ciposdoboz?fref=ts

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://socialnetworks.blog.hu/api/trackback/id/tr564979034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása