Kritikánkat az érvek alatt találjátok! Jó mazsolázástT

 „Biztos ismeri az Instagramot, de tutira biztos vagy benne, hogy egy frissdiplomást szeretnél online márkád adminisztrátorává kinevezni?”

kalap.jpg

 

Mi feltételezné, hogy pontosan 23 évesen kap diplomát az illető? Persze „normális” esetben erre a korra tehető a diploma megszerzése, és akkor jóindulatúan tekintsünk el a csúszásoktól, év vesztesektől, és „év győztesektől”.

Mi van, ha valaki időközben bejárta a fél világot, és hasonló tapasztalatokat szerzett e területen?

Mi van, ha ezeket a tapasztalatokat egy intelligens friss diplomás módjára be tudja építeni a gondolkodásába?

Mi van, ha neadj’ Isten ez képezi a saját vállalati filozófiájának alapkövét?

A cikk szerzője még melegében elnézést kér az általánosításért, majd még egyszer kihangsúlyozza, hogy 23 éves kor ellenére ő változatlanul kételkedik benne, hogy egy ilyen fiatalkorú képes lenne menedzselni a social media által megkövetelt (társadalmi, üzleti, gazdasági, stb.) felelősségvállalást.

Továbbhaladva bújik csak ki igazán a szög a zsákból:

„Csak azért mert nem értek a SM-hoz, miért kellene indokolt alkalmaznom az unokaöcsémet adminisztrátorként, csupán azért, mert ő klassz dolgokat posztol a Facebook-on?”

-  Ott kezdődik a hiba, ha már ki kell valakit nevezned! De ha mégis indokolt, miért ne neveznél ki egy olyan embert, akiben megbízol, hogy tudja kezelni a trolltámadásokat adott esetben?

-  Nyilván a legegyszerűbb, ha a saját üzleteddel kapcsolatban a saját ismerőseidet nevezed ki, de mi van, ha nem bízol meg senkiben? És ezen a ponton visszakanyarodnék a főcímre: egy 23 éves ugyanúgy lehet megbízhatatlan, mint egy idősebb alkalmazott, de lehet pont annyira megbízható, mint akár a legjobb barátod.

-  Ha nem tudsz most egy megbízható „admin” jelöltet sem felsorolni kapásból, akkor nem találkoztál még a megfelelő emberrel.

„Ha célcsoportod megegyezik a fiatal „menők” csoportjával, akkor már sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy egy frissdiplomás „nerd” segítségére van szükséged, de ez azt sem feltételezi, hogy alkalmaznod kellene egy fiatal segítőt „csak úgy”.”

-  Miért ne? Pontosan, mert a kettő nem zárja ki egymást. Ez kb. olyan, hogy miért pont Takács Nóra tanítsa meg a nőknek, hogy hogyan legyenek jó nők. Hát valakinek meg kell!

-  Miért kellene, hogy egy óriási szakadék képződjön a korosztályok között?

 „Őszintén szólva, az őrületbe kerget ez a logika- és napról napra jobban -jelenti ki a cikk írója-.De tényleg nem lenne szükséges rábíznod egy frissdiplomás bennfentesre teljes mértékben a social-media teendőidet. Következzenek az okok.”

-  Miért nem lehet megbízni egy frissen diplomázott „bennfentes” kompetenciáiban?

-  Valakinek nem ártana megbíznia benne, hiszen nem munkatapasztalattal együtt lépünk ki az egyetem kapuján, diplomával a kezünkben. Azért meg is kell dolgozni és ez ugyan úgy vonatkozik a social media-ra berkeire is. Attól, mert valaki aktív és népszerű a közösségi oldalakon, még nem biztos, hogy jó szakember. DE lehet, hogy mégis!

Következő bejegyzésünkben az említett 11 indokot vesszük górcső alá. 

Írta: Jeszti

A bejegyzés trackback címe:

https://socialnetworks.blog.hu/api/trackback/id/tr734737228

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egy újabb piramisjáték omlott össze 2012.08.29. 00:17:42

Az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) bezárta a Zeekrewards néven működő piramisjátékot, amibe Magyarországról is sok befektető beszállt, írta a Forbes online gazdasági portál.  Az oka az volt a SEC közbelépésének, hogy a piramis játék elven működő rendsz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása