Facebook oldalunk fejlesztésének kisebbik része a rajongó gyűjtés, a nagyobb kihívást a rajongók elérése, bevonása jelenti.

Lenne pár kérdésünk:

Lájkolják rajongóink a bejegyzéseinket?
Kommentálnak rájuk?
Megosztják azokat barátaikkal?
Esetleg saját témába vágó bejegyzéseiket is elhelyezik oldalunkon?

Ha bármelyikre a válaszod „nem”, akkor itt az ideje, hogy segítsünk neked a posztolási stratégiád újratervezésében! A legközelebbi bejegyzésed előtt tedd fel magadnak ezt az öt kérdést!

     1.       Mi a cél?
Döntsd el, mit szeretnél. A márka ismertségét növelni? Belsős tippeket adni? Megnevettetni az embereket? Na azért posztolj, hogy legyen valami az oldaladon. Minden bejegyzésednek legyen meghatározott célja, amelyek illeszkednek a marketing stratégiádba!

     2.       Én ezt lájkolnám?
Legtöbbször mi magunk nem vagyunk része önnön célközönségünknek (micsoda paradoxon), de bele kell bújnunk az ügyfeleink cipőjébe. Ha rajongói szemmel nem értékelnénk a saját bejegyzésünket, akkor nem szükséges megosztanunk…

     3.       Ezek mi vagyunk?
A közösségi média egyedi hangot ad mindenkinek. A cégedé milyen? Öltönyös-nyakkendős? Szomszéd-barátos? Pólós-farmeres? Fontos a hangvételt előre meghatározni, főleg ha több ember is ír a cég nevében.

     4.       Átvihetem ezt más platformra is?
A tökéletes Facebook post nem igazán fogja megállni a helyét máshol. Megjelenéseinket össze kell hangolnunk, de nem szabad duplikálni üzeneteinket!

     5.       Eladok ezzel valamit?
Ha a posztunk reklámszöveg, akkor inkább felejtsük el… A közösségi médiában kapcsolatokat építünk, nem pedig a közvetlen eladási statisztikáinkat javítjuk.

 


   - Myrtis Creative -  

A bejegyzés trackback címe:

https://socialnetworks.blog.hu/api/trackback/id/tr183158187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása