Mindenki emlékszik a régi telefontípusokra, amelyeknek teljesítménye, kinézete teljesen eltért a maitól. Telefonálásra teljesen megfelelő volt, ám egyéb másra nem nagyon tudtuk használni őket. Azonban ha ma körbenézünk, akár az utcán, akár a telefonboltokban, akár a tv-hirdetésekben, elképesztő technológiai újításokat láthatunk, amelyek napról napra szolgáltatnak valamilyen új értéket.

A már nagyjából mindenki számára anyagilag is elérhető okostelefonok rengeteg mindent tudnak; felesleges naptárat, számológépet, fordítógépet, számítógépet cipelni, ha minden elfér egy szerkezetben. Amennyiben okos célokra használjuk, végtelen lehetőségek tárházát biztosítják. Kezdetben csak a lakosság középrétegének felső hányada rendelkezett efféle eszközzel, ám mivel a külföldi cégek látták, hogy van igény mindenki számára, így elérhetőbb árakon kínálták ezeket az új telefonokat. A kedvezőbb anyagi feltétel óriási fizetőképes keresletet eredményezett.

969071_10151446431782617_1405420151_n.jpgOffline glass - az egyik bár így akar véget vetni a baráti körben való okostelefon nyomkodásának

A magyar lakosság 29%-ának van már okostelefonja. A legtöbb felhasználó a fiatalok közül kerül ki, hiszen ők a legfogékonyabbak az újra és a változásokra, ám egyre szélesebb körben lehet látni, hogy az idősebbek is megbarátkoztak a technikai vívmányokkal. Fővárosunk büszkélkedhet a legnagyobb százalékkal (ez természetesen az anyagi egyenlőtlenségek miatt van, a vidéken élőknél alacsonyabb a jövedelem), illetve nagyobb arányban használják férfiak (ez összeköthető azzal, hogy ők jobban érdeklődnek a technológia iránt).

Az okostelefonok lehetőséget adnak az online kapcsolattartásra, a tulajdonosok 60%-a használja az internetet rajta. Ez nem feltétlenül a közösségi médiára éleződik ki, de az mindenképp döntő részt kap benne. Tavalyi felmérések szerint 2,4 millió használatban lévő okostelefon közül kicsivel több, mint 1,2 milliót használnak arra, hogy a Facebook-ra belépjenek. Sokkal egyszerűbb ez efféle kapcsolódási mód a szociális hálóhoz, mint egy asztali gépen. A telefon gyors, hordozható, időt takarít meg. Nem csoda, hogy ilyen széles körben elterjedt, és jó operációs konstrukciójának köszönhetően az emberek könnyen megtanulják, hogyan kell használni. A haladók pedig a munkájuk során is alkalmazzák telefonjukat, cégek milliói elérhetőek a Facebook-on, hírnevet és könnyebb elérhetőséget biztosítva a fogyasztók számára. Összekapcsolni kellemest a hasznossal, ehhez adódik a gyorsaság és a kiszámíthatóság, ez az okostelefonok térhódításának jelensége világszerte.

Csökönyi Regina

Forrás: http://www.mediapiac.com/media/mobil/Mar-okostelefon-felhasznalo-a-lakossag-tobb-mint-e/9515/

A bejegyzés trackback címe:

https://socialnetworks.blog.hu/api/trackback/id/tr955367532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása